Inspirationsresa till Malmö och Höör

Mattegruppen och de blivande handledarna i Mattelyftet samt ytterligare en del pedagoger, rektorer m.fl. var den 14/4 på en Inspirationsresa till Borgarskolan i Malmö och till en träff i Mattelyftet i Höör.

På Borgarskolan tog den tidigare Olofströmsprofilen Ulf Jungstrand emot oss och informerade om skolans arbetet med mattetalanger i grundskolan i Malmö. Borgarskolan är en gymnasieskola som 1 ggr/vecka tar emot grundskoleelever med fallenhet för matematik och hjälper dessa med gymnasiestudier och i en del fall även högskolestudier.

På gymnasiet jobbar man sedan vidare med dessa talanger och läser då förutom fördjupade kurser i matematik på högskolenivå även specialkurser i ”Tävlingsmatematik” och satsar då på att med lag vinna olika matematiktävlingar både nationellt och internationellt.

Vi fick träffa eleverna Daniel Jacobsson och Julia Mysliwiec som löste uppgifter från Skolornas matematiktävling för oss och även berättade hur det hade varit att gå i grundskolan och vara begåvad i matematik. Efter detta träffade vi deras lärare Svetlana som de har i Tävlingsmatematik.

Efter lunch på Bosjökloster så åkte vi till Höör och träffade lärare som hade en träff i deras Matematiklyft. Efter en inledande stund med Matematikutvecklaren Christel  och IKT-pedagogen Björn så satt vi i grupper och hade erfarenhetsutbyte.

Efter detta så äntrade vi återigen Mjällbys spelarbuss och ställde kosan mot Olofström.

Julia
Julia Mysliwiec
Daniel Jacobsson SM-segrare i lag-1
Daniel Jacobsson, SM-segrare i matematik
svetlana Iantchenko-1
Svetlana Iantchenko, lärare i Tävlingsmatematik
Hoor 2
Glada miner vid 100-rutan i Höör
Hoor 1
IKT-pedagogen Björn föreläser