Sifferdjävulen

Sifferdjävulen : en bok om att stoppa under huvudkudden, för alla som är rädda för matematik (Inbunden)

En bok att lägga under kudden för alla som är rädda för matematik. Robert hatar matte. Men så får han påhälsning av Sifferdjävulen, en liten gubbe med magisk käpp. Plötsligt är matematiken lika magisk som gubbens käpp. Robert lockas att forska vidare, och slår matteläraren med häpnad.

Det finns en webbsida som Åsa Tegsten och Hans Strömberg har kopplat till Sifferdjävulen där de har kombinerat ökad lästräning med att ge möjligheter till att möta matematik på andra sätt. Det är en sida med idéer och utmaningar i matematikundervisningen kopplade till skönlitterär läsning. Varje kapitel i boken innehåller utmaningar, till detta har de gett förslag på övningar och i vissa fall länkar till bl.a. NCM.
korta.nu/wpad6